Antwerpse loft in nieuw luxueus kleedje

Een perfecte, gedetailleerde afwerking

Soms spreken beelden volledig voor zich. Dit zijn zulke beelden. De schoonheid van het interieur van deze loft in hartje Antwerpen staat buiten kijf. Met onze teams van MVS Decor en zusterbedrijf Floorcouture zijn we er helemaal in gevlogen. Een perfecte, gedetailleerde afwerking was ons gemeenschappelijk streven. En – heel bescheiden trouwens – durven we zeggen dat we daarin geslaagd zijn.

Eiken meubels vergrijzen

De woonruimte is gevuld met eiken wandkasten, een eiken haardmeubel en ook de imposante wanden van de traphal werden met eik bekleed. Om de warme uitstraling van het hout nog te benadrukken, hebben we al deze houten elementen geceruseerd. Ceruseren is een verftechniek waarbij je de nerven van het hout opvult met een gekleurde pasta. Zo accentueer je de grillige of net heel vloeiende nerven van het hout. Een prachtige techniek om bijvoorbeeld eiken meubels te vergrijzen. Dat is wat we hier gedaan hebben.

Mortex vloer in leefruimte en keuken

De vloer in de leefruimte is een mortexvloer, geplaatst door zusterbedrijf Floorcouture. Mortex is een mineraal mengsel van micromortel en kalk. Het is een bijzonder esthetisch materiaal dat makkelijk over bestaande vloeren en tegelwanden heen geplaatst kan worden. En ook nog eens sterk is, waterdicht en verkrijgbaar in een quasi oneindig kleurenpalet. De mortex vloer heeft hier in zijn zachte tinten een warme uitstraling die mooi aansluit bij de even warme look & feel van de geceruseerde houten wanden en kasten.

Stuctechniek op de wanden en kasten van de leefruimte en open keuken

De wanden in de leefruimte en de open keuken én enkele kasten uit de keuken hebben we met een stuctechniek bekleed. Aquasensa van Boss paints is een cementstuc die naadloos en waterbestendig is. Ideaal voor wanden, meubels en zelfs ook voor vloeren. Ook bijzonder kras- en stootvast en daarom heel makkelijk te onderhouden. We hebben met dezelfde cementstuc ook de badkamer en toiletten bekleed.

Warm wit creëert eenheid en rust

Wanden hebben we over heel de loft, behalve in de woonkamer, in een zacht witte verf gezet. Net zoals de plafonds. Het wit is warm, contrasteert mooi met de grijzige meubels en creëert ook rust en eenheid over het hele appartement. Zo gaat de aandacht vooral naar de meubels en de kunstwerken aan de muren.

Behangpapier van Arte in de slaapkamer

Een slaapkamer is aangenaam als je er – omringd door zachte tinten, kleuren en stoffen – helemaal tot rust kan komen. Die sfeer hebben we in deze kamer ook helemaal gecreëerd met de witte wanden, de geceruseerde meubels en het luxueuze behangpapier van Arte.

Op zoek naar een stijlvol interieur voor uw woning, appartement of professionele ruimte?

Met zusterbedrijven Floorcouture en STRAK spanplafonds neemt MVS Decor graag jouw interieurinrichting uit handen. Met ons advies over stijlen, kleuren en stoffen kan u uw hele woning – nieuwbouw of renovatie – tijdloos en stijlvol inrichten. Graag persoonlijk advies voor uw ambitieus project? Boek vandaag nog een afspraak in onze showroom in Wijnegem, vlak bij Antwerpen. We maken graag tijd voor u!

Bij MVS Decor is uw project in goede handen.
Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Bel +32 (0) 476 22 08 12