Schildertechnieken: uw wens, onze expertise

Complexe schildertechnieken

Als fijnschilders zijn we thuis in verschillende, uiteenlopende schildertechnieken. Wij passen alle soorten technieken toe voor binnenschilderwerk en buitenschilderwerk  voor renovatie en nieuwbouw.

We gebruiken enkel de beste producten en verf om uw schilderwerk uit te voeren. Bovendien werken we zo veel mogelijk samen met Belgische leveranciers. Zo garanderen we kwaliteit en beschikbaarheid en steunen we de lokale markt.

Betonlook met Aqua Sensa van Boss

Aqua Sensa is een polymeer-cement toepassing die uw woning een betonlook geeft. De subtiele kleurnuances en het industrieel karakter zorgt voor een moderne uitstraling. De pleister hecht zich naadloos aan zowat elke ondergrond. Microtopping is veelzijdig en onderhoudsvriendelijk.

Mortex

Mortex is een pleister op basis van cement en kalk. Het is een flexibel materiaal dat toepasbaar is op verschillende ondergronden, in oneindig veel kleuren, effecten en texturen. Mortex is niet alleen decoratief. Het product is volledig waterdicht in de massa en is ideaal als wandbekleding in uw keuken en  badkamer. Met zijn uiteenlopende toepassingen vormt mortex de ideale totaaloplossing voor al uw binnen- en buitenprojecten.

Kalktechniek

Kalktechniek is een schildertechniek met kalkverf. Kalkverf is volledig ecologisch en bestaat uit een combinatie van gebluste kalk en natuurlijk pigment. Met zijn warme uitstraling is de kalktechniek vooral populair in een landelijk interieur. We brengen de kalkverf aan in rechte lijnen, maar ook in wolkvormen. Zo creëren we unieke kleurschakeringen.

Aquasensa en Corical

Wij werken met producten zoals Aquasensa en Corical. Aquasensa is een waterbestendige steenimitatie op cement. En Corical is een minerale kalkverf met een matte afwerking voor binnen- en buitenschilderwerk.

Patineren

Patineren is een verftechniek waarbij uw meubels, muren en accessoires een doorleefde uitstraling krijgen. We plaatsen verschillende kleuren boven elkaar om zo een antiek en karaktervol effect te creëren. Zo behandelen we bijvoorbeeld een witte verflaag met een bruine patine om dat typisch verouderd effect te bekomen. Deze techniek accentueert de oneffenheden in uw houtwerk zoals krasjes, kwaststrepen, patronen en kleine beschadigingen. Dit natuurlijk reliëf draagt bij tot een authentiek eindresultaat.

Marmerimitatie

Marmer is een kostbare natuursteen. Marmerimitatie is een decoratieve schildertechniek die echt marmer heel natuurgetrouw imiteert. Deze techniek zorgt voor dezelfde luxueuze uitstraling als echt marmer. Wij passen het toe op grote oppervlakken, maar ook in detailwerk zoals bij een schouwmantel of een lambrisering.

Houtimitatie

Houtimitatie is een schildertechniek die elke houtsoort perfect imiteert. Ze straalt dezelfde warmte en charme uit als echt hout, zonder de risico’s die daaraan vasthangen. In tegenstelling tot echt hout is houtimitatie makkelijk in onderhoud en het verkleurt niet. Geef uw deuren, plinten, wanden en meubels de houtlook die u wenst met houtimitatie.

Houtveredeling

Houtveredeling is een afwerkingstechniek om uw houtwerk te beschermen. Houtveredeling verbetert de natuurlijke eigenschappen van het hout. Uw hout is vochtbestendiger, minder onderhevig aan vlekken en is beter beschermd.

Met transparante houtveredeling blijft de kleur en de structuur van uw hout zichtbaar. Dekkende verf daarentegen zorgt er dan weer voor dat die onzichtbaar wordt. Enkel het reliëf en de nerf van het hout blijft zichtbaar.

Houtvergrijzing

Houtvergrijzing, of white washing, geeft uw hout een verweerde look. Hout ondergaat een natuurlijk proces waardoor het doorheen de jaren vergrijst. Wij slagen dat proces over voor u en schilderen uw tuinmeubels en interieur met een greywash of grijze beit. Vergeet lang wachten en kies nu al voor een oude, vergrijsde houtlook.

Trompe l’oeil

Een trompe l’oeil is een eeuwenoude schildertechniek die gebruikt wordt om een illusie te creëren. Het resultaat lijkt levensecht, maar in de realiteit is het slim gezichtsbedrog. Wij beheersen de precisie en de creativiteit om deze moeilijke techniek succesvol uit te voeren. De enige limiet is uw fantasie.

Muurschilderingen

Muurschilderingen zijn ideaal voor uw kinderkamer, woonkamer of buitenmuren. Deze techniek speelt volledig in op uw creativiteit en onze expertise. Uw muur is een canvas waarop wij uw wildste fantasieën tot leven brengen. Uw persoonlijkheid in een unieke muurschildering.

Kies de schildertechniek die uw woning perfect aanvult.
Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Bel +32 3 311 86 43