Over de make-over van een bijzondere loft in Antwerpen: een project met zusteronderneming Floorcouture

Inspiratie voor jouw project

Af en toe is je interieur toe aan een make-over. Het dagelijks leven laat nu eenmaal zijn gebruikssporen achter. En vooral: het is ook gewoon prettig om je interieur en nieuwe look & feel te geven. Soms weten klanten niet goed welke kant het op moet. Dan geven wij met plezier advies en helpen we bij het kiezen van de juiste kleuren, afwerkingen op de muren en de meubels en durven we ook al eens iets gedurfder voorstellen dan wat de klant zelf in gedachten had.

Maar uiteindelijk ben jij het die beslist welke kant het opgaat. Wil je je laten inspireren voor je eigen project? Kom dan zeker eens langs in onze showroom in Wijnegem vlakbij Antwerpen. We kunnen je er allerlei verftechnieken, kleuren, afwerkingen, stalen van behang, beklede meubels, … laten zien. Zo ben jij weer een stapje dichter bij een stijlvol en tijdloos interieur.

Warm wit dat de loft tot zijn recht laat komen

Voor dit project kozen we in samenspraak met onze klant voor een neutraal wit dat de loft opnieuw tot zijn recht laat komen. De ruimtelijkheid en het prachtig invallend licht dat langs de grote raampartijen binnenkomt, winnen zo aan terrein. Ook de mooie meubels en de opvallende geluidsinstallaties worden zo meer in de kijker gezet.

Industriële look

Ook de authentieke elementen, de houten balken, de bakstenen muren en de ijzeren buizen worden door de wit geschilde muren geaccentueerd. De kunst is beslist om met kleuren bepaalde architectonische elementen naar voren te brengen. Neutrale muren in warm wit helpen daarbij en onderstrepen de industriële look van de loft.

Kalkverf in crèmekleurige tint

In de keuken kozen we voor een warmere uitstraling: een kalkverf in een crèmekleurige tint die de naturel houten keukenkasten bevallig complementeert. We hebben de kalkverf met een wolkerig effect aangebracht. Dat geeft meer textuur en diepte aan de muren. Boven het keukenblad hebben we voor een extra laag matte vernis gezorgd om zo de muur te beschermen tegen vlekken.

Opknapbeurt van de bestaande gietvloeren door zusteronderneming Floorcouture

Dat wij dit project tot zo’n stijlvol eindresultaat gebracht hebben, is mede dankzij onze collega’s van Floorcouture, onze zusteronderneming gespecialiseerd in gietvloeren. Zij gingen als eerste aan het werk en zorgden voor een knappe opknapbeurt van de bestaande gietvloeren.

Nieuwe kleur voor een bestaande gietvloer

De originele gietvloeren waren afgeleefd en hadden een onbestemde kleur. En nu kozen de bewoners voor een zacht platinagrijs voor hun vernieuwde gietvloer. Da’s beslist een van de grote voordelen van een gietvloer: als hij na ettelijke jaren intensief gebruik toe is aan een opknapbeurt, dan kies je gewoon een andere kleur en ziet jouw interieur er meteen weer anders uit.

Nieuwe eindlagen en toplaag voor hogere slijtvastheid

Net zoals het neutrale wit van de muren, zorgt het rustige platinagrijs ervoor dat de lichtinval gemaximaliseerd wordt en dat de industriële look van de loft nog beter tot zijn recht komt. Deze 340m2 gietvloer kreeg twee polyurethaan eindlagen en een ‘orange peel’ toplaag voor een hogere slijtvastheid. Het stijlvolle geheel werd met oog voor detail afgewerkt met stevige, duurzame aluminium plinten die wij schilderden in de kleur van de muren. Wat weer bijdraagt aan het ruimtelijk gevoel in de loft.

Unieke uitstraling floreert opnieuw

Een fraaie make-over is het positieve eindresultaat van deze samenwerking. De gerenoveerde gietvloer en de geschilderde muren laten de unieke uitstraling van deze knappe loft weer helemaal floreren.

Bij MVS Decor is uw project in goede handen.
Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Bel +32 (0) 476 22 08 12