PROJECT IN DE KIJKER – Designshopp omgetoverd in Furnitale

Project in hartje Antwerpen in voormalige Pieter Potkapel

In de zomer van vorig jaar hebben we Designshopp, een interieurwinkel in hartje Antwerpen in een voormalige kapel, mee aangekleed en enkele ruimtes geschilderd. Zo hadden we een ruimte bekleed met een warme, beige stuctechniek en had ons zusterbedrijf STRAK er een spanplafond geplaatst. Intussen hadden we ook een heel fijne samenwerking opgezet.

En in de voorbije maanden hebben we alles verder afgewerkt en… is Designshopp omgetoverd in … Furnitale! En de fijne samenwerking loopt verder!

Furnitale: nu ook conceptstore van Passe Partout

Furnitale vertelt een bijzonder verhaal van een interieurwinkel die ook een conceptore werd. De dames van Designshopp waren al lang fan van het Belgische meubelmerk Passe Partout en er stonden al verschillende stukken in het pand. Toen Passe Partout de vraag stelde of ze ook de conceptore wilden worden van dit vernieuwende meubelmerk, was het antwoord meteen volmondig ‘ja!’.

Het meubelconcept komt perfect tot zijn recht in de 15de-eeuwse Pieter Potkapel. Maar ook andere eigentijdse merken zoals Slaapkop, Initials en Haanse Lifestyle floreren er weelderig. En nu is die trendy uitstraling helemaal compleet met de afwerking en aankleding door MVS Decor.

Eeuwenoude pand in de verf

Wat hebben we verder afgewerkt? Het eeuwenoude pand en de kapel hebben nog heel wat traditionele elementen die we met zorg en respect voor hun karakter in de verf gezet hebben. Zo hebben we alle oude steunbalken in een frisse, witte kleur gezet. Samen met de witte muren zorgen ze voor rust in de ruimtes. Dat is nodig om alle meubels en interieurstukken goed tot hun recht te laten komen.

Zo trok ook de verouderde, bruine tegelvloer uit de jaren ’70 (met geen designwaarde) te veel aandacht naar zich toe. We hebben die eerst geschuurd en dan bekleed met zelfnivellerend materiaal van cement en kunsthars. Zo werd de tegelvloer een perfect egale ondervloer. Daarna hebben we een mooi, sober vasttapijt in een zachte, grijs-beige tint geplaatst. De ruimte is veel ‘rustiger’ en de mooie meubels en decoratiestukken komen veel beter tot hun recht. Omdat er ook veel ‘bruine’ plintjes te zien waren, hebben we die vervangen door MDF-plinten die we in hetzelfde wit als de muren geschilderd hebben.

Radiotors perfect in de verf gezet

Nog een element dat altijd in het oog springt: radiotors. Het vraagt best wat vakmanschap en een oog voor detail om die perfect te schilderen. Dat heeft ons team prima gedaan en zo vormen de radiotors een mooi, wit geheel met de witte muren. Sommige bestaande plinten die kwalitatief nog in orde waren, hebben we ook een discreet wit laagje gegeven.

Liefde en vakmanschap voor Furnitale

Ook de binnenkant van de kapel hebben we met veel liefde en vakmanschap in de verf gezet. En zo was Furnitale helemaal klaar voor de grote heropening en de lancering van deze unieke conceptstore. Hanne, Ine en Ha geven je met plezier interieuradvies over je meubels, aankleding, materialen, decoratie en kleuren. MVS Decor zorgt er vervolgens voor dat je hele interieur een metamorfose ondergaat samen met Floorcouture, specialist in gietvloeren en wandbekledingen en STRAK spanplafonds. Met alle details en afwerking tot in de kleinste puntjes perfect.

Alvast een voorsmaakje:

Bij MVS Decor is uw project in goede handen.
Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Bel +32 (0) 476 22 08 12