Meesterschap in bijzondere verftechnieken

Kalktechnieken, stuctechnieken en kalkverven

MVS Decor is al jaren bekend om zijn high-end schilderwerken. Wij beheersen de klassieke schildertechnieken tot in de puntjes, maar we zijn ook – en vooral bekend – om ons vakmanschap in bijzondere schildertechnieken. Onlangs hebben we met enkele collega’s weer een opleiding gevolgd om nog uitmuntender te worden in enkele technieken.

Zo hebben we ons verdiept in kalktechnieken, stuctechnieken en kalkverven. Deze technieken zijn vandaag de dag heel erg in en passen uitstekend bij landelijke interieurs.

Decoratieve schildertechniek voor de sfeer die u voor ogen hebt

Met een decoratieve schildertechniek kan je een hele ruimte schilderen en zo een bepaalde sfeer scheppen. Of je kan werken met een accentmuur die je in een bepaalde techniek zet om zo alle aandacht naar die muur te trekken. Voorbeelden zijn de wandhaard, de traphal of de tv-wand, de wand waar de hoofding van het bed staat in een slaapkamer, de wand met de boekenkast in een bureau, …

De mogelijkheden zijn eindeloos.  En voor elke smaak en voorkeur is er een geschikte techniek. Met een decoratieve schildertechniek creëert u de sfeer die u voor ogen hebt. Het maakt uw interieur uniek en geeft er extra karakter aan.

Echt vakmanschap in decoratieve verftechnieken

Voor die decoratieve schildertechnieken werken we met speciale verven en kalksystemen van hoogkwalitatieve merken als Boss Paints en het Antwerpse ambachtelijke familiebedrijf Stoopen & Meeûs. We brengen die verven en kalksystemen aan met speciale borstels, rollen, sponsen en messen en andere bijzondere gereedschappen. Omdat we zoveel ervaring hebben met al die technieken en ons ook nog altijd regelmatig bijscholen bij de leveranciers hebben we over de jaren echt vakmanschap ontwikkeld in deze decoratieve verftechnieken.

Kleistuc: zachte reliëfstructuur

Kleistuc – is een stuctechniek op basis van natuurlijke kleimineralen. Kortweg zorgt deze techniek voor een decoratieve, redelijk krasvaste (naargelang de afwerking), matte look van je binnenmuren.

De bijzondere verf of eigenlijk stuc die we hiervoor gebruiken heeft een A+ Indoor Air Quality Label gekregen en garandeert u dus een aangenaam én gezond binnenklimaat. Kleistuc heeft een zachte reliëfstructuur die zorgt voor een mooi, rustgevend effect.

15 tinten met artisanale toets

Deze stuc kunnen we in wel 15 verschillende natuurlijke tinten aanbrengen: van lichte, vergrijsde tinten tot zelfs diepere, donkere tinten. Met de originele techniek krijg je het egaalste en zachtste effect. Zeker als je de techniek effen en zonder extra bewerkingen aanbrengt. Met de beweging van ons stucmes voegen we een artisanale toets toe aan de natuurlijke uitstraling van deze techniek.

Oneffen uitstraling ook mogelijk

Maar met kleistuc kan je ook kiezen voor een meer oneffen uitstraling. Je kan met borstelvegen zorgen voor een reliëf van streepjes en puntjes en subtiele oneffenheden.

Nog een ruwere look & feel

Liever nog een ruwere look & feel? Met fijn kalkgranulaat wordt de kleistuc dikker en ruwer. Het grote voordeel is dat je muren zo ook heel wat krasvaster worden. De kalk- en kleideeltjes zorgen voor een echte doorleefde en verweerde uitstraling.

Aards, ambachtelijk effect

En met toevoeging van sisalvezels – sisal is een vezel die wordt gemaakt van de bladeren van agaveplanten – krijg je een heel aards, ambachtelijk effect. Tegelijk ook sterk en duurzaam.

Kalkstuc: van strakke betonlook tot verweerd uitzicht

Kalkstuc is dan weer een stuctechniek met als basis fijne kalk en gemalen marmer. De look varieert van een strak betonuitzicht over een zuiderse kalkstructuur naar een verweerd uitzicht. Deze stuc is heel duurzaam, krasvast en makkelijk te onderhouden.

Van lichte en vergrijsde tinten naar diepere, donkere tinten

De kleurenwaaiers variëren van lichte en vergrijsde tinten naar diepere, donkere tinten. Ook deze stuk geeft zachte kleurschakeringen die zorgen voor een natuurlijke uitstraling.

Kalkstuk doet ons denken aan het mooie, geraffineerde karakter van oude muren in zuiderse paleizen en landhuizen. Het lijkt alsof je muur van steen is, overdekt met een mediterrane tint.

Als je meer houdt van een moderne, strakke, minimalistische uitstraling, dan haal je met de grijstinten meer een betonlook in huis.

Gegroefde, gelaagde structuren

Als je echt naar iets bijzonders op zoek bent, en houdt van gegroefde, gelaagde structuren, dan kunnen we met een structuurkam meer diepte en nerven in de kalkstuc creëren. Zo krijgen je wanden de op en top natuurlijke uitstraling van kalkgesteente. Je muren lijken wel eeuwenoude wanden van vergane kastelen of ruïnes.

Als je nog meer kleur en diepte en een doorleefd effect wil, dan kunnen we de stuc afwerken met een kleurvernis. Deze afwerking doet denken aan materialen als steen, aarde en schors.

Metallieke elementen

Ook heel bijzonder is het effect dat je bekomt met metallieke elementen. Ze vormen een heel speciaal contrast met de kalk, steen en aardse tinten van de kalkstuc. Deze afwerking geeft een gevoel met luxe en verfijning, prachtig in contrast met de ruwe,

verweerde ondergrond.

Authentiek en uniek

Al deze verftechnieken zijn heel bijzonder en geven uw interieur een authentiek en uniek kantje. Ze combineren ook wonderwel met waterdichte wandafwerkingen zoals micro cemento en mortex. En natuurlijk vormen ze ook een prachtige aanvulling op een gietvloer van onze zusterbedrijf Floorcouture.

Stalen en wandpartijen in onze showroom

Droomt u van bijzondere schildertechnieken in uw woning of nieuwbouwproject? Wij geven u graag advies in onze sfeervolle showroom. We kunnen u van elke techniek ook heel wat stalen tonen zodat u makkelijker een keuze kan maken. In onze showroom zelf zijn de technieken ook te zien op grotere wandpartijen.

Bij MVS Decor is uw project in goede handen.
Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Bel +32 (0) 476 22 08 12