Duoproject in nieuwe betonwoning: warme accenten met ARTE behang en Rasico® vloeren

Project samen met Floorcouture

Alweer hebben we een mooi project gerealiseerd in Zoersel waar we zowel met Floorcouture als met MVS Decor aan de slag gingen. Tegelijk ook opnieuw een geslaagde samenwerking met architecte Valerie Willems van V2V uit Pulle en interieurarchitecte Gwenny Verhaegen uit Geel.

Betonwoning

Architecte Valerie Willems ontwerpt vaak betonwoningen in samenwerking met gespecialiseerder aannemer Concrete House. Dit is zo’n woning. Een betonwoning biedt heel wat voordelen. In de eerste plaats zijn heel hoge isolatiewaarden en luchtdichte constructie. Een betonwoning is als lage-energiewoning meteen ook heel stevig en duurzaam. Een betonwoning bouwen duurt ook minder lang dan een klassieke bouw. Binnen 3 maanden staat je ruwbouw er al. De muren hoef je niet perse te bezetten want ze zijn uit zichzelf glad en afgewerkt.

Warm interieur

Bijna niks anders dan voordelen dus. Al zou je daar tegenin kunnen brengen dat zo’n betonwoning een heel koele en strakke uitstraling heeft. Daar kan je counteren met een warm interieur. Daar heeft interieurarchitecte Gwenny Verhaegen ook op ingezet en kwamen wij met MVS Decor op de proppen om een sfeervolle, intieme uitstraling te geven aan deze moderne woning.

Rasico® gietlvoer van zusterbedrijf Floorcouture

Verschillende wanden – vooral in de leefruimte – bleven ongemoeid, maar daar zorgt de warme Rasico® gietlvoer van ons zusterbedrijf Floorcouture voor de warme toets. Rasico® is een decoratieve cementcoating oorspronkelijk bedoeld voor buitenoppervlakken zoals een terras. Toch leent Rasico® er zich ook uitstekend toe om binnen te plaatsen. Mede dankzij zijn uitstekende eigenschappen zoals duurzaamheid, slijtvastheid en krasbestendigheid. De badkamers heeft Floorcouture met microtopping bekleed. Microtopping is een waterdichte  stuc die minder structuur vertoont dan een Rasico® gietvloer.

Neutrale warme witte tint op gyproc wanden en plafonds

Met ons team fijnschilders schilderden we alle gyproc wanden en plafonds. De meeste pakten we aan met een klassieke schildertechniek. Dat is bij ons meteen ook een 3-lagensysteem: een laag primer en 2 afwerklagen. Zo krijgen we die perfect geschilderde wanden en plafonds. De bewoners kozen voor een rustgevend en neutraal warme witte tint die ook perfect past bij de betonnen wanden.

Uniformiteit

De deuren hebben we ook in eenzelfde kleur lakverf gezet. Zo vormt alles een rustgevend geheel. Ook de strakke aluminium plintjes die we geplaatst hebben en mee geschilderd in hetzelfde wit, en dragen zo ook bij tot die uniformiteit.

Weelderige wandkleding

Een opvallend detail in de slaapkamer: de weelderige wandbekleding van het exclusieve Belgische merk ARTE. In de master bedroom zorgt deze unieke fauna print op vlies voor een exotische sfeer. Ontdek jij de 10 uitgestorven diersoorten die zich in dit soft-touch textielbehang ‘Menagerie of extinct animals’ verbergen? Zo’n prachtig behang vraagt om deskundige handen om het feilloos aan te brengen. Ons team fijnbehangers doet dit met verve! De olijfgroen geschilderde wand past er wonderwel bij. 

Al onze verftechnieken en behang in onze showroom

Jouw renovatie of nieuwbouw ook laten schilderen en behangen? Misschien wel in combinatie met een gietvloer, mortex of microtopping op je badkamerwanden en douche? Zelfs op meubels past Floorcouture deze technieken toe! Kom gerust eens langs in showroom. Daar kan je al onze schildertechnieken, wandafwerking, behangvoorbeelden en beklede meubels zien en beleven. We ontvangen je heel graag op afspraak!

Bij MVS Decor is uw project in goede handen.
Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Bel +32 (0) 476 22 08 12