Claystuc: een bijzondere schildertechniek met een bijzonder resultaat

Ambachtelijke schildertechniek

Bij MVS Decor zijn we altijd op zoek naar nieuwe schildertechnieken die niet alleen kwalitatief en duurzaam zijn, maar ook buitengewoon esthetisch en uniek. Claystuc – of simpelweg kleistuc – is zo’n ambachtelijke schildertechniek die aan al die criteria voldoet.

Claystuc is een stuctechniek ontwikkeld door BOSS paints en is gebaseerd op een eeuwenoude stucmethode met klei. De kleistuc wordt met een stucmes aangebracht en transformeert elke ruimte in een decoratief pareltje.

Wat is Claystuc of kleistuc?

Claystuc of kleistuc is een decoratieve stuctechniek met – de naam zegt het zelf – klei als hoofdbestanddeel. Het is een stucmengsel van BOSS Paints, een schildermerk waarmee we bij MVS Decor heel graag werken omwille van de hoogstaande kwaliteit en de voortreffelijke resultaten. Met een speciaal stucmes brengen onze fijnschilders de kleistuc zorgvuldig aan. Dat resulteert in een prachtige, natuurlijke afwerking met een diepte en textuur die je met traditionele verftechnieken onmogelijk evenaart.

De voordelen van Claystuc

De keuze voor claystuc is niet alleen een esthetische beslissing. Deze techniek biedt tal van voordelen. Allereerst is er de duurzaamheid. Kleistuc is uitzonderlijk slijtvast en gaat jarenlang mee zonder aan schoonheid in te boeten. Daarnaast heeft kleistuc natuurlijke vochtregulerende eigenschappen, wat bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat. Bovendien is deze techniek ecologisch verantwoord, aangezien klei een natuurlijk en hernieuwbaar materiaal is.

Aandacht voor detail en een goed oog voor esthetiek

Claystuc aanbrengen is een ware ambacht. Onze fijnschilders zijn uiterst bekwaam in deze techniek. Precisie en aandacht voor detail zijn daarbij essentieel en net daarin blinkt ons team uit. Het aanbrengen van kleistuc vereist ook een gestage, vaste hand en een goed oog voor esthetiek. Allemaal eigenschappen die onze vakmensen door jarenlange ervaring hebben ontwikkeld.

Kleistuc: rustiek en landelijk of modern en strak?

Een van de grootste voordelen van claystuc is zijn veelzijdigheid. Of je nu een moderne, strakke look wenst of een meer rustieke, landelijke uitstraling. Claystuc kunnen we in verschillende stijlen en kleuren aanbrengen. Dit maakt het een ideale keuze voor zowel nieuwbouwprojecten als renovaties en voor zowel moderne als meer landelijke woningen.

Langdurig en duurzaam resultaat

De hoge afwerkingsgraad en de duurzaamheid van het materiaal maken dat je jarenlang kan genieten van stijlvolle muren.  Zonder zorgen over slijtage of kleurvervaging. Dat zijn maar een paar redenen waarom zoveel van onze klanten kiezen voor claystuc.

Claystuc zorgt voor een gezonder binnenklimaat

Claystuc oogt niet alleen mooi, maar is ook milieuvriendelijk. De natuurlijke samenstelling zorgt voor een kleinere ecologische voetafdruk van je woning. Bovendien heeft kleistuc een vochtregulerende werking en dat bevordert de luchtkwaliteit binnenshuis. Wat zo zorgt voor een gezonder leefklimaat.

Totaalrenovatieproject in Zoersel met kleistuc

Deze claystuc techniek hebben we toegepast in een recent project in Zoersel. Het filmpje en de foto’s die je hier ziet zijn allemaal (op)genomen tijdens de werken in dit uniek project.

Deze totaalrenovatie kon je bezoeken op Renovatiezondag. Je kon er ook de gietvloeren zien die onze zusteronderneming Floorcouture heeft geplaatst en de spanplafonds waar STRAK voor heeft gezorgd.  Ben je toen niet langs geweest? Geen nood. We kunnen je onze verschillende verftechnieken ook laten zien in onze showroom in Wijnegem.

Advies over de juiste schildertechniek voor jouw woning… en zoveel meer

Bij MVS Decor geloven we in een nauwe samenwerking met onze klanten. Van inspiratie opdoen in onze showroom tot de uiteindelijke realisatie van uw project, wij staan je bij met professioneel advies en vakmanschap. Maak een afspraak in onze toonzaal en we maken met plezier alle tijd voor jou.

Bij MVS Decor is uw project in goede handen.
Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Bel +32 (0) 476 22 08 12