Buitenschilderwerken voor je woonst? Nu doen!

Waarom buitenschilderwerk belangrijk is

Buitenschilderwerk is veel meer dan alleen je gevel een mooi kleurtje geven. Enkele lagen kwalitatieve verf of kalei beschermen je woning te beschermen tegen de weerselementen. De buitenkant van je huis wordt constant blootgesteld aan regen, wind, zon en temperatuurwisselingen. Als je je gevel niet tijdig laat schilderen, leidt dit tot schade zoals houtrot, schimmelgroei en afbladderende verf.

Door je gevel regelmatig te laten schilderen, zorg je ervoor dat je woning er niet alleen prachtig uitziet, maar ook goed beschermd blijft tegen deze weersinvloeden. En nu, tijdens de zomer (als het al eens ophoudt met regenen 😉 is hét moment om je buitenschilderwerk toe te vertrouwen aan de fijnschilders van MVS Decor.

Gevelschilderwerk: traditionele methodes en innovatieve technieken

Bij MVS Decor heb je diverse mogelijkheden als het gaat om gevelschilderwerk. Voor een klassieke look werken wij met traditionele gevelverf. Daarbij brengen wij altijd minimaal drie lagen aan: één primerlaag en twee afwerklagen. Dit zorgt voor een langdurige bescherming en een diepere kleurintensiteit.

Kalei: authentieke bescherming met een klassieke Look

Een andere populaire keuze bij MVS Decor is kalei. Deze techniek geeft je woning een authentieke, rustieke uitstraling dankzij de matte pleisterlaag. Kalei is milieuvriendelijk en weerbestendig: het beschermt je gevel langdurig tegen vocht en andere weersinvloeden. Bovendien verbergt het kleine oneffenheden in de muur, waardoor je gevel er egaal en verzorgd uitziet. Onze fijnschilders zorgen ervoor dat deze techniek perfect wordt uitgevoerd.

Innovatie met Tensioquat Quartz

Naast traditionele verf en kalei, werkt MVS Decor nu ook met de innovatieve Tensioquat Quartz verf. Deze verf bevat kwartskorrels die een unieke structuur aan je gevel geven die er net zo uitziet als kalei. Net als bij kalei blijft je gevel damp-open: de poriën van je muur blijven ademen. Tegelijkertijd is Tensioquat Quartz vochtwerend, wat dan weer extra bescherming biedt tegen regen en vocht. Deze verf combineert de voordelen van kalei met moderne technologie voor een uitzonderlijk resultaat.

Buitenschrijnwerk: lakken of beitsen?

Bij het schilderen van buitenschrijnwerk zoals ramen en deuren heb je de keuze tussen lakken en beitsen. Lak vormt een harde, gesloten laag op het hout, wat zorgt voor een gladde en glanzende afwerking.

Beits daarentegen dringt in het hout en laat de houtstructuur zichtbaar, wat een natuurlijker uitzicht geeft. Je kunt kiezen voor transparante beits om de oorspronkelijke houtkleur te behouden. Of je gaat voor gekleurde beits om de houtstructuur te benadrukken, verlichten, verdonkeren of zelfs vergrijzen. Zowel lakken als beitsen bieden bescherming, maar je keuze hangt af van de gewenste uitstraling en het type hout.

Van woningen en bedrijfsgebouwen tot poolhouses en tuinhuizen

Wij schilderen niet alleen woonhuizen of bedrijfsgebouwen. Ook bijgebouwen zoals tuinhuizen, poolhouses en schuttingen voorzien wij van een prachtige verflaag.  

Je gevel schilderen: zelf doen of laten doen door de professionals van MVS Decor?

De professionele fijnschilders van MVS Decor schilderen er niet zomaar wat op los. Zij staan voor vakmanschap en kwaliteit. Met ons team van geschoolde fijnschilders garanderen wij jou een afwerking tot in de kleinste details. Daarnaast geven we je ook heel graag persoonlijk advies over stijl en kleur Zo weet je zeker dat je woning precies de uitstraling krijgt die jij voor ogen hebt.

En vergeet ook het element duurzaamheid niet. Omdat wij enkel hoogwaardige producten en technieken gebruiken, blijft je schilderwerk langer mooi en beschermt het beter. 

Laat je Inspireren in onze showroom

Inspiratie opdoen voor je buitengevel of buitenschrijnwerk? Of misschien zelfs ook voor de inrichting van je interieur? Breng een bezoek aan onze showroom in Wijnegem. Hier kun je de verschillende schildertechnieken, materialen en kleuren in een realistische setting bekijken. Onze themahoeken laten je zien hoe je toekomstige project eruit kan zien, gecombineerd met de afwerkingstechnieken van onze zusterbedrijven Floorcouture en STRAK spanplafonds. Kom langs en ontdek de mogelijkheden voor jouw nieuwbouw of renovatieproject!

Bij MVS Decor is uw project in goede handen.
Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Bel +32 (0) 476 22 08 12