PROJECT IN DE KIJKER – Bijzondere verftechnieken geven oud bruggebouw bijzondere look

Showroom met ontmoetingsruimtes voor ondernemingen

Bent u al langs geweest in de splinternieuwe showroom Dokwest 29? In dit voormalige bruggebouw naast de Willembrug hebben 5 ondernemingen de handen in elkaar geslagen: Asono, Zumi, Xinnix, Print Acoustics en Sika leveren  allemaal producten en diensten omtrent esthetische akoestiek. Hun idee? Een gemeenschappelijke showroom creëren met ontmoetingsruimtes voor ondernemingen en organisaties uit de buurt.

Knap schilderwerk en akoestische gietvloeren

Deze parel ligt op een steenworp van het MAS in hartje Antwerpen en is een bezoek meer dan waard. En niet alleen als u op zoek bent naar oplossingen om de akoestiek in ruimtes helemaal op punt te zetten. MVS Decor zorgde voor het knappe schilderwerk en onze zusteronderneming Floorcouture plaatste een gietvloer met geluiddempende eigenschappen doorheen alle ruimtes.

Minerale verftechniek

In samenspraak met de groep ondernemers kozen we voor een bijzondere decoratieve afwerking op de muren: crustal. Crustal is een minerale verftechniek ontwikkeld door het Belgische familiebedrijf Stoopen & Meeûs, gespecialiseerd in pigmenten, kleurstoffen en minerale verven. Met deze speciale techniek hebben we de muren structuur en karakter gegeven.

Authentieke sfeer

Wat deze techniek vooral in de hand werkt is een authentieke sfeer. Toch combineert crustal ook mooi met moderne elementen – zoals de gietvloer die het gebouw siert, de strakke houten ingewerkte meubels. We hebben in overleg gekozen voor een prachtige, natuurlijke zandkleur die zorgt voor een warme uitstraling.

Technisch haalbaar

Voor we ergens aan de slag gaan, luisteren we altijd heel goed naar wat onze klant graag wil. Daarna bekijken we of de wens van de klant technisch haalbaar is. Ook bij Dokwest 29 speelde dit heel erg. Wij nemen altijd het zekere voor het onzekere . Zo hebben voor dit project met fabrikant Stoopen & Meeûs rond tafel gezeten om te bespreken hoe we dit het best aanpakten.

Oxidatietechniek

Het resultaat? Een om u tegen te zeggen. Daar hield het niet op. We gebruikten nog een andere techniek voor enkele interieurelementen zoals steunbalken. Die hebben we met een oxidatietechniek, eveneens van Stoopen & Meeûs, behandeld. Met als resultaat een poutrel en een plastic brievenbus die eruit zien als oude, authentieke geroeste elementen.

Onze specialiteit: bijzondere verftechnieken

Bij MVS Decor gebruiken we graag bijzondere verftechnieken om een bijzonder resultaat te bekomen. Dat doen we altijd na een grondige check van de situatie: kan deze techniek hier gebruikt worden? Moet er eerst nog gereinigd worden? Is er een speciale grondlaag nodig? En hoe brengen het best de verf in kwestie aan om een onberispelijk resultaat te krijgen? Daarin maken we het verschil. Een onberispelijke voorbereiding leidt tot onberispelijke resultaten!

Bij MVS Decor is uw project in goede handen.
Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Bel +32 (0) 476 22 08 12